Invester i Bulgaria
Feriebolig prospekt
Last ned reisereportasje

Hvorfor Bulgaria?

Egen ferieleilighet Bulgaria - for hele familien!

Lange sandstrender på 130 km, kystlinje på over 350 km, ca 1700 soltimer fra mai til oktober, varme dager og netter, naturskjønne omgivelser, hyggelig og jordnær lokalbefolkning, fantastisk lokalt kjøkken, ferske grønnsaker og frukt, muligheter for jakt, fisking, golf, besøk til historiske severdigheter, shopping, mange lekeplasser for barn, diverse barneaktiviteter... Og alt dette til meget lave priser. Dette gjør Bulgaria til mer enn bare et fint reisemål innenfor de europeiske grenser - for det er ikke uten grunn at Svartehavskysten blir kalt "Den Nye Syden".

Naturskjønne omgivelser

Bulgaria er et land med et naturskjønt landskap og har et svært variert topografi. Landet kan deles inn i sletter, platå, åser, fjell, bekken, juv og dype elvedaler. Vekslende områder med høyt og lavt terreng over hele landet gjør turmulighetene uendelige. Bulgarske Svartehavskysten har et fuktig subtropisk klima, med maritime og kontinentale påvirkninger. Områdets gjennomsnittlige lufttemperatur om sommeren er ca 28 grader, og vanntemperaturen ligger på ca 26 grader. Det er mer enn 240 soltimer i mai og september, og mer enn 300 timer i juli og august.*

Turisme i vekst

Bulgaria er et land i vekst, og spesielt i turistområdene på Svartehavskysten er veksten stor. De siste årene har det skjedd en blomstrende utvikling i landet, og mange sammenligner Bulgaria prismessig med Spania for 25-30 år tilbake.

Bulgaria er det billigste landet i Europa å feriere i, og i tillegg har landet blitt kåret til det beste europeiske landet å investere ferieeiendom i. Mange har allerede sett mulighetene i utviklingen og investert i feriebolig ved Svartehavskysten. Sammenlignet med andre europeiske land har Bulgaria svært lave driftsmessige kostnader på fast eiendom, elektrisitet og vann  - og i tillegg er levekostnadene generelt meget attraktive (30% av norske priser).** Landet har stabile politiske forhold og lav nasjonal risiko. 

Kort oppsummert er Bulgaria et meget godt valg fordi:

- Bulgaria er et vakkert land med et naturskjønt landskap. 

- Bulgarske Svartehavskysten består av 130 km med nydelige sandstrender og nyter over 1700 timer med sol fra mai til oktober. 

- Klimaet er meget behagelig for skandinavere, med gjennomsnittlig lufttemperatur om sommeren på 28 grader, og temperaturen i vannet ligger på ca 26 grader.

- Trivelig og jordnær lokalbefolkning som får en til å føle seg "hjemme". 

- Fantastisk lokalt kjøkken og tilgang til fersk frukt og grønt året rundt

- Varierte aktiviteter for enhver smak: fisking, jaktmuligheter, turer i naturskjønne omgivelser, historiske severdigheter, lekeplasser for barn, golfmuligheter, shopping, familieaktiviteter...

- Enkelt og billig med direktefly (Oslo-Burgas/Varna, ca 3 timer)

- Levekostnadene i Bulgaria er de laveste i Europa (ref. Forex Bank, sommer 2015). 

- Bulgaria er medlem i NATO og EU som gjør valutaen stabil.


*   https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Black_Sea_Coast

** http://www.dinside.no/934043/sommerens-billigste-ferieland