All news

4 gode grunner til å besøke Bulgaria

nydelige strender i bulgaria

1. Fint for lommeboken!

Bulgaria er kjent for å være et rimelig land å feriere i, og prisene på det aller meste er langt under norsk nivå. Her får du mye for pengene enten det gjelder mat, drikke, eiendom eller opplevelser. For et godt måltid med drikke på restaurant for tre personer kan du beregne at regningen kommer på ca. 200 norske kroner. Bulgaria bruker fortsatt sin lokale valuta, Lev.

2. Strendene

Det vakre landet kan skilte med noen av Europas fineste strender. De er langgrunne, finkornede og brede. Soldagene er dessuten mange langs Svartehavskysten og temperaturene i underkant av 30 grader om sommeren. Enten du foretrekker en rolig strand til avslapping, vannaktiviteter eller festligheter, finnes det en strand for deg.

3. Spennende historie

Det første bulgarske riket var en bulgarsk stat som ble opprettet i middelalderen, år 681. Dermed kan Bulgaria regnes som et av de eldste landene i Europa. I Varnaområdet er det funnet en gullskatt som antas å være en av Europas eldste. Den er tidfestet tilbake til ca. år 6000 f. Kr, noe som viser at det var bosetninger i området lenge før Bulgaria ble grunnlagt. Det første folkeslaget som bodde på Balkanhalvøya var dyktige håndverkere og byggere. Bulgaria har fortsatt mange ruiner som forteller om fortiden. I Varna kan du oppleve de romerske badene, som er blant de største romerske ruinene i Europa og de klart største i Bulgaria. Disse ble bygget rundt år 200 e. Kr. De fleste romerske byer hadde gjerne ett eller flere slike badeanlegg, som også var et sosialt møtested.

4. Maten

Det bulgarske kjøkkenet byr på nydelige retter. Nabolandene Hellas og Tyrkia har hatt sin innflytelse på matkulturen i form av grillet lamme– og svinekjøtt. Bulgaria har rik tilgang på grønnsaker, derfor er salater ofte servert som en stor del av måltidet. Den berømte friske yoghurten kjennetegner det bulgarske kjøkken, og hører med i mange retter eller spises ved siden av. Bulgaria er dessuten en av verdens eldste vinprodusenter. Røde druesorter utgjør ca. 63% av dyrkingen, og de viktigste typene er Cabernet Sauvignon, Merlot og Pamid. Av hvitvinsdruer dominerer Dimiat og Rkatsiteli.

 

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

TA KONTAKT MED OSS!

Hovedkontakt:
Dag Arne Aursnes
Tel. +47 900 69 620
post@husibulgaria.no