All news

Historiske Byala

La Byala og området rundt fortelle deg en historie som er både spennende og interessant! Den sjarmerende byen ved Svartehavskysten ble grunnlagtomtrent 300 år f.Kr, og har mange historiske spor. Ferierer du på SunbreezeLiving, er du ikke langt unna ruinene til Byalas store festning, de hvite klippene som inneholder dinosaurfossiler eller romerske bad i Varna.

historiske byala

Eldst i Europa?

Det første bulgarske riket var en bulgarsk stat som ble opprettet i middelalderen, år 681. Dermed kan Bulgaria regnes som et av de eldste landene i Europa. I Varna området er det funnet en gullskatt som antas å være en av Europas eldste. Den er tidfestet tilbake til ca. år 6000 f. Kr, noe som viser at det var bosetninger i området lenge før Bulgaria ble grunnlagt. Det første folkeslaget som bodde på Balkan halvøya var dyktige håndverkere og byggere.

Klippene som forteller om dinosaurer

De kritthvite klippene, The White Rocks, er et historisklandemerke i Bulgaria. Det er nettopp disse klippene som har gitt navnet til byen, da Byala betyr hvit. Klippene inneholder fossiler, blant annet fra dinosaurlevninger. De hvite bergartene er både sjeldne og unike naturverdier av global betydning. De tar oss tilbake til avslutningen av dinosaurenes epoke, og starten på menneskets utvikling. Det er spennende å tenke på at utdødde dyrearter, som dinosaurer, har levd i Byala!

Festningen i Byala – Bulgarias beste turistattraksjon

Ruinene av den gamle festningen i Byala har i følge en meningsmåling blitt kåret til ”Bulgarias beste turistattraksjon” i 2017.  Festningen er datert tilbake til 5-600 åre.Kr. Det er likevel først de siste årene at festningen har blitt utgravd.Grunnen til dette er at en militærbase av den bulgarske hæren og marinen var lokalisert i nærheten. Beliggenheten gir nemlig god oversikt over den bulgarske kysten. Da den militære basen ble stengt, startet lokale myndigheter og arkeologer utgravingen av festningen og området rundt.

De romerske badene i Varna

I Varna kan du oppleve de romerske badene, som er blant de største romerske ruinene i Europa og de klart største i Bulgaria. Disse ble bygget rundt år 200 e. Kr. De fleste romerske byer hadde gjerne ett eller flere slike badeanlegg, som også var et sosialt møtested. Varnas innbyggere er stolt av sin historie, og rundt omkring i byen kan du se flere romerske ruiner. Funnviser at byen har vært bebodd i flere tusen år. Varna er absolutt verdt et besøk! 

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

TA KONTAKT MED OSS!

Hovedkontakt:
Dag Arne Aursnes
Tel. +47 900 69 620
post@husibulgaria.no