All news

Smaken av Bulgaria

Ofte er sol, varme og bading det første vi forbinder med Bulgaria. Det er likevel mye mer å oppleve når du besøker landet, både kulturelt og kulinarisk!

mat bulgaria 

Det bulgarske kjøkkenet byr på mange ulike retter, og maten smaker utrolig godt. Nabolandene Hellas og Tyrkia har hatt sin innflytelse på matkulturen i form av lammekjøtt og svinekjøtt som er grillet. Bulgaria er et frodig land med rik tilgang på grønnsaker. Derfor er salater ofte servert som en stor del av måltidet. Tomat, agurk, bønner, paprika og aubergine er de mest anvendte råvarene. Hvitløk og en rekke andre krydder er også mye brukt i matlagingen.

Aller mest karakteristisk for bulgarsk mat er nok den berømte friske yoghurten som forekommer i mange retter eller spises ved siden av. De bulgarske ostene er oftere fremstilt av saue- og geitemelk enn av kumelk. Ost er også mye brukt i matlagingen og særlig i salater.

Visste du at Bulgaria er en av verdens eldste vinprodusenter? Røde druesorter utgjør ca. 63% av dyrkingen, og de viktigste typene er Cabernet Sauvignon, Merlot og Pamid. Av hvitvinsdruer dominerer Dimiat og Rkatsiteli. Siden 1980-tallet har landet også hatt en betydelig vineksport til Vesten. 

Ikke langt fra Sunbreeze Living og Byala kan du oppleve hvordan vinproduksjon virkelig foregår. Vi anbefaler et besøk til vingården Pomprie. Leilighetsanlegget Sunbreeze er dessuten bygd på en gammel vinmark, noe som forteller om de gode solforholdene vi har her.

Bulgaria er også kjent for sitt nasjonale brennevin, Rakia, som vanligvis er laget av druer, men også finnes i varianter laget på plommer eller aprikos.   

La deg inspirere og friste til kulinariske opplevelser ved ditt neste besøk til dette flotte landet! 

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark

TA KONTAKT MED OSS!

Hovedkontakt:
Dag Arne Aursnes
Tel. +47 900 69 620
post@husibulgaria.no